| |     ћирилица | english  
Naslovna
Ulazak u Srbiju - vize

 

- Opšti uslovi za ulazak u Srbiju


- Uslovi za vizu


- Vizni režim


 Odluka Vlade Republike Srbije o privremenom ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiju za državljane Arapske Republike Egipat

Vlada Republike Srbije je na sednici održanoj 14. jula 2022. godine donela Odluku o privremenom ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiju za državljane Arapske Republike Egipat, koja je stupila na snagu 15. jula 2022. godine.

Državljani Arapske Republike Egipat, nosioci važećih pasoša, u periodu od 30. jula do 30. septembra 2022. godine, mogu da ulaze, prelaze preko teritorije i borave na teritoriji Republike Srbije bez vize, do 30 dana, pod uslovom da:

1. Putuju u okviru organizovane turističke grupe,
2. Poseduju potvrdu o uplaćenom turističkom aranžmanu,
3. Poseduju dokaz o obezbeđenom povratku u državu porekla i
4. Pozivno pismo turističke agencije iz Republike Srbije, koja je organizator putovanja,

Ukoliko ne postoje smetnje iz člana 15. Zakona o strancima Republike Srbije.

 

27.07.2022.

 

Odluka o ulasku bez viza nosioca stranih putnih ispravа


Vlada Republike Srbije je na sednici održanoj 30. oktobra 2014. godine, usvojila Odluku o ulasku bez viza nosioca stranih putnih isprava, koji poseduju važeću Šengen vizu, vizu Velike Britanije i ostalih država članica Evropske unije ili vizu Sjedinjenih Američkih Država i nosioca stranih putnih isprava koji imaju regulisan boravak u državama Šengen zone, državama članicama Evropske unije ili Sjedinjenim Američkim Državama, koja je objavljena u „Službenom glasniku RS", broj 119 od 31. oktobra 2014. godine i stupa na snagu 8. novembra 2014. godine.
Ovom Odlukom, pomenute kategorije stranih državljana mogu, bez viza, ulaziti, tranzitirati i boraviti u Republici Srbiji, najduže do 90 dana u periodu od šest meseci, s tim da dužina boravka bude usklađena sa periodom važenja navedenih viza ili dozvola boravka.


Dodatne informacije



Za dodatna obaveštenja, molimo obratite se Konzularnom odeljenju Ambasade.


Verzija za štampu
Konzularne usluge
Konzularna nadležnost
Putne isprave
Ulazak u Srbiju - vize
Carina
Državljanstvo
Statusna pitanja
Overa dokumenata
Vojna obaveza
Druge konzularne usluge
Putovanja građana Srbije u inostranstvo
Cenovnik konzularnih usluga
Formulari