| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Nedelja - četvrtak  9:00 – 16:00 časova


Konzularno odeljenje (rad sa strankama):

ponedeljak i sreda 10.00 - 13.00

Praznici

Adresa
33, Al Mansour Mohamed St.,
ZAMALEK
KAIRO
EGIPAT

Telefeon: + 202 / 2735-40-61 Lokacija/Mapa
Telefeon: + 202 / 2736-54-94,  2736-70-94 Konzularna nadležnost
Fax:          + 202 / 2735-39-13 Počasni konzuli
E-mail: serbia@serbiaeg.com; embrscairo@gmail.com  
E-mail: konzul@serbiaeg.com  
Veb sajt: http://www.cairo.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Njegovo blaženstvo Poglavar i Partrijarh Aleksandrijski i cele Afrike. Teodoros II, organizovao skup ambasadora hrišćanskih pravoslavnih zemalja akreditovanih u Egiptu uz prisustvo ministra za antikvitete dr. Kaleda El Enaija

Njegovo blaženstvo Poglavar i Partrijarh Aleksandrijski i cele Afrike, Teodoros II pozvao je i ugostio ambasadore svih hrišćanskih pravoslavnih zemalja u Egiptu 10 marta 2018., godine u grčkom Manastiru, Sveti Đorđe u starom Kairu uz prisustvo Ministra za antikvitete AR Egipta, NJ.E. dr. Kaled El Enanija.


Ministar antikviteta dr. Khaled El Enani sastao se sa ambasadorom Republike Srbije

Ambasador Republike Srbije u Egiptu sastao se 8. marta 2018. godine sa ministrom antikviteta Egipta  dr. Khaled El Enani-jem. Na sastanku je razgovarano o nekoliko inicijativa za saradnju dve prijateljske države, Srbije i Egipta u oblasti antikviteta i arheologije. Ambasador Srbije izrazio je interes za učešće srpskog tima arheologa u istraživanju egipatske riznice arheologije, a bilo je reči i o predstojećoj proslavi 800 godina diplomatskih odnosa između Srbije i Egipta.
    Ministar El Enani naglasio je potrebu potpisivanja memoranduma o saradnji između dve zemlje a predložio je i gostovanje egipatske izložbe u R. Srbiji (gostovanje u Muzeju afričke umetnosti u Beogradu sličnog muzeja u Egiptu - Muzej u Asuanu ili Nubijski muzej). Takođe su razmatrane druge inicijative za bilateralnu saradnju dve države u oblasti kulturnog razvoja između nadležnih ministarstava

 


Ambasador Republike Srbije na otvaranju Tel-Basta muzeja u Egiptu

Egipatski ministar antikviteta Halid El-Enani i guverner Halid Said juče su otvorili muzej u pokrajini Šarkija izlažući pritom bogatu kolekciju artefakata.
Otvaranje muzeja je upriličeno  u okviru napora koje Ministarstvo antikviteta ulaže sa ciljem da se podigne arheološka i svest o nasleđu stanovnika oblasti Šarkija a isto tako i kreira što više turističkih atrakcija u Egiptu.
Čast otvaranja ove  ceremonije izuzetnog značaja u vidu tradicionalnog presecanja crvenog kanapa pripala je ambasadoru republike Srbije, gospodinu Jugoslavu Vukadinoviću, koji je tom prilikom održao govor kojem su prisustvovali šef muzejskog sektora Elham Salah, šef sektora projekata Waadalla Abu El-Ela, kao i ostali mnogobrojni ambasadori. Ambasador je tom prilikom izrazio zahvalnost za čast koja mu je dodeljena i istakao kako nasleđe Egipta ne pripada samo Egiptu već  ljudskoj civilizaciji uopšte.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova