| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Nedelja - četvrtak  9:00 – 16:00 časova


Konzularno odeljenje (rad sa strankama):

ponedeljak i sreda 10.00 - 13.00

Praznici

Adresa
33, Al Mansour Mohamed St.,
ZAMALEK
KAIRO
EGIPAT

Telefeon: + 202 / 2735-40-61 Lokacija/Mapa
Telefeon: + 202 / 2736-54-94,  2736-70-94 Konzularna nadležnost
Fax:          + 202 / 2735-39-13 Počasni konzuli
E-mail: serbia@serbiaeg.com; embrscairo@gmail.com  
E-mail: konzul@serbiaeg.com  
Veb sajt: http://www.cairo.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
OBAVEŠTENJE O STUPANJU NA SNAGU ODLUKA O UKIDANJU VIZA ZA ZA NOSIOCE OBIČNIH PASOŠA REPUBLIKE SRBIJE I ISLAMSKE REPUBLIKE IRAN


Odluka Vlade R. Srbije o ukidanju  viza za nosioce običnih PI Islamske Republike Iran stupila je na snagu 2. septembra 2017. godine.
Odluka Vlade Islamske Republike Iran o ukidanju viza za nosioce običnih PI Republike Srbije stupila je na snagu 1. novembra 2017.godine.
Od ovih datuma nosioci običnih pasoša Republike Srbije i Islamske Republike Iran imaju pravo na ulazak, tranzit i boravak na teritoriji druge zemlje bez vize u trajanju do 30 dana.

 


Obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu

Povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu ambasador Republike Srbije, Dragan Bisenić, i izaslanik odbrane, potpukovnik Zvezdan Kričak, prisustvovali su 12. novembra 2017. godine ceremoniji koju je organizovala ambasada Velike Britanije u Kairu na Ratnom groblju u Heliopolisu, u periodu od 11.00 do 12.00 časova. Ceremoniji su prisustvovali predstavnici diplomatskog i vojnodiplomatskog kora kao i predstavnici  ministarstva odbrane i oružanih snaga ARE. Predstavnici Ambasade R. Srbije su položili venac na centralnom spomeniku.


OBAVEŠTENJE O STUPANJU NA SNAGU ODLUKE O UKIDANJU VIZA ZA ULAZAK U R. SRBIJU ZA DRŽAVLJANE R. INDONEZIJE

Odluka Vlade R. Srbije o ukidanju  viza za nosioce običnih pasoša Republike Indonezije stupila je na snagu 14. oktobra 2017. godine.
Od tog datuma nosioci običnih indonežanskih pasoša imaju pravo na ulazak, tranzit i boravak na teritoriji R. Srbije bez vize u trajanju do 30 dana u periodu od godinu dana.
Za nosioce diplomatskih i službenih pasoša iz obe zemlje, bezvizni režim stupio je na snagu 2. septembra 2017. godine, omogućavajući boravak do 30 dana.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova