| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Nedelja - četvrtak  9:00 – 16:00 časova


Konzularno odeljenje (rad sa strankama):

ponedeljak i sreda 10.00 - 13.00

Praznici

Adresa
33, Al Mansour Mohamed St.,
ZAMALEK
KAIRO
EGIPAT

Telefeon: + 202 / 2735-40-61 Lokacija/Mapa
Telefeon: + 202 / 2736-54-94,  2736-70-94 Konzularna nadležnost
Fax:          + 202 / 2735-39-13 Počasni konzuli
E-mail: serbia@serbiaeg.com; embrscairo@gmail.com  
E-mail: konzul@serbiaeg.com  
Veb sajt: http://www.cairo.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Oproštajna poseta ambasadora Arapske Republike Egipat

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Arapske Republike Egipat Amra Alguvejlija i zahvalio mu za neizmeran doprinos unapređenju bilateralnih odnosa i saradnje u različitim oblastima.
Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo što je Egipat u Srbiji predstavljao diplomata sa velikim iskustvom i mnoštvom ideja, što se odrazilo na veću bliskost dveju zemalja.

Dvojica sagovornika su istakli potrebu za oživljavanjem rada Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju, kao i za zaključivanjem niza sporazuma iz sfere privrede, poput sporazuma o slobodnoj trgovini, koji bi stvorili pravnu osnovu za jačanje saradnje. S tim u vezi su konstatovali da najveće mogućnosti postoje u oblasti poljoprivrede, turizma i zdravstva, mašinske industrije, građevine i drugih. Predsednik Srbije je čestitao rukovodstvu i narodu Egipta na ostvarenim velikim razvojnim projektima.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost ambasadoru Alguvejliju što je veliku pažnju posvetio intenziviranju kulturne saradnje.

Predsednik Vučić je izrazio nadu da će u bliskoj budućnosti imati čast da ugosti predsednika El Sisija i uputio mu pozdrave, zahvalivši u isto vreme na razumevanju koje Egipat pokazuje za pozicije Srbije kad je reč o pitanju Kosova i Metohije.

Predsednik Vučić je ambasadoru  Alguvejli poželeo mnogo uspeha na odgovornoj dužnosti koju preuzima u Komisiji Afričke unije. Ambasador Alguvejli je rekao da nosi najlepše uspomene iz Srbije i posebno zahvalio predsedniku Vučiću što je pokazao želju da razvija prijateljske odnose sa zemljama muslimanskog sveta.

13.01.2022


Politički i ekonomski odnosi sa Egiptom na uzlaznoj liniji

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić primila je danas u oproštajnu posetu ambasadora Arapske Republike Egipat u Srbiji Amra Alguvejlija, kojem je izrazila zahvalnost na dosadašnjoj uspešnoj saradnji i poželela uspeh na novom angažmanu.
Brnabić je rekla da su politički i ekonomski odnosi dveju država na uzlaznoj liniji, kao i da i dalje ima prostora za saradnju u brojnim oblastima.
Ona je, s tim u vezi, posebno istakla poljoprivredu, turizam, zdravstvo, telekomunikacije, građevinu, mašinsku industriju, rudarstvo i naučnoistraživačke projekte, izrazivši ujedno zahvalnost ambasadoru na ličnom doprinosu unapređenju saradnje u ovim oblastima u prethodnom periodu.
Alguvejli je rekao da su tokom njegovog četvorogodišnjeg mandata učinjeni brojni konkretni pomaci na planu unapređenja saradnje u oblasti poljoprivrede, trgovine, nauke, infrastrukture, kulture, prosvete, tehnologije, sporta, medija i turizma.
Premijerka je još jednom iskazala zahvalnost na bogatoj i plodonosnoj saradnji i poručila ambasadoru Alguvejliju da u Srbiji uvek ima prijatelja.

12.1.2022.


Konferencija "Svetskog Omladinskog Foruma" u Sharm El Sheikh-u

Otpravnik poslova  Ambasade R. Srbije u Egiptu B. Stamenković, od 10. do 13. januara 2022.g, učestvuje na Četvrtoj Konferenciji "Svetskog Omladinskog Foruma", koja se održava pod pokroviteljstvom PR AR Egipаt Abdel Fattah El Sisija, u Sharm El Sheikh-u.


 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova