| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Nedelja - četvrtak  9:00 – 16:00 časova


Konzularno odeljenje (rad sa strankama):

ponedeljak i sreda 10.00 - 13.00

Praznici

Adresa
33, Al Mansour Mohamed St.,
ZAMALEK
KAIRO
EGIPAT

Telefeon: + 202 / 2735-40-61 Lokacija/Mapa
Telefeon: + 202 / 2736-54-94,  2736-70-94 Konzularna nadležnost
Fax:          + 202 / 2735-39-13 Počasni konzuli
E-mail: serbia@serbiaeg.com; embrscairo@gmail.com  
E-mail: konzul@serbiaeg.com  
Veb sajt: http://www.cairo.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Veliki Imam Al-Azhara, dr Ahmed Al-Tajeb primio ambasadora R. Srbije u Kairu

    

Veliki Imam, Ahmed Al- Tajeb je istakao tokom susreta sa ambasadorom R. Srbije, Jugoslavom LJ. Vukadinovićem da Al-Azhar ne žali truda da služi svim Muslimanima širom planete, izražavajući spremnost da podrži i muslimane u R. Srbiji na kulturnom, naučnom i religioznom polju i u tom kontekstu obećao povećanje broja stipendija za studente iz Srbije da pohađaju Al-Azhar i da pored učenja veronauke određeni broj može pohađati i studije društvenih nauka. Veliki Imam je izrazio spremnost da uputi imame Al-Azhara u R. Srbiju kako bi sprovodili posebne programe koji se odnose na načine reagovanja u posebnim okolnostima i suočavanju sa problemima.
     Ambasador R. Srbije u Kairu je izrazio posebno zadovoljstvo i privilegiju da ima ukazanu čast da upozna Velikog Imama, Ahmeda Al-Tajeba, jednog od najvećih religioznih simbola u islamskom svetu,  istakavši da R. Srbija ovim ima mogućnost da od Al Azhara u naučnom i savetodavnom smislu pruži vernicima muslimanske veroispovesti u R. Srbiji učenje izvornog islama prema Al Azharovom učenju, posebno što je 2018., jubilarna i obeležava 150 godina postojanja islamske zajednice u R. Srbiji.

 


Sastanak sa novopostavljenim Chairmanom Fabrike Kader u Kairu

Ambasador J. Vukadinović je 03.09.2018.g.,  primljen na razgovor u egipatskoj :"Kader Factory for Developed Industries" od strane novopostavljenog Chairmana, Abd El-Mohsen El Sadeka sa saradnicima povodom vojnih pitanja a koji su uključeni u projekat sa FAP Korporacijom a.d.Priboj gde je, između ostalog,  bilo reči o nastavku saradnje i mogućnosti strateškog partnerstva prema potencijalnim kupcima iz trećih zemalja.


Susret PPV i MSP I. Dačića i guvernera Guvernije Crveno more gen.maj. Ahmed AbdulahaPPV i MSP I. Dačić susreo se sa guvernerom Guvernije Crveno more gen.maj. Ahmed Abdulahom na Međunarodnom aerodromu u Hurgadi kada je razgovarano o unapređenju bilateralne saradnje dve zemlje, naročito u oblasti turizma i aviosaobraćaja, ali i drugim oblastima kao što su građevinarstvo, kultura, upravljanje vodnim resursima i zaštita životne sredine. Razgovarano je i o predstojećem bratimljenju između Grada Jagodine i Hurgade, te planiranoj poseti delegacije Guvernije Crveno More, R. Srbiji i Gradu Jagodina u oktobru o.g. PPV i MSP domaćin uručio ključ i povelju počasnog građanina Hurgade. Susretu je prisustvovao i ambasador R. Srbije u Egiptu Jugoslav Vukadinović.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova