| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Недеља - четвртак  9:00 – 16:00 часова


Конзуларно одељење (рад са странкама):

понедељак и среда 10.00 - 13.00 часова

Празници

Адреса
33, Al Mansour Mohamed St.,
ZAMALEK
КАИРО
ЕГИПАТ

Телефон: + 202 / 2735-40-61 Локација/Мапа
Телефон: + 202 / 2736-54-94,  2736-70-94 Конзуларна надлежност
Факс:       + 202 / 2735-39-13 Почасни конзули
E-mail: serbia@serbiaeg.com;  embrscairo@gmail.com  
E-mail: konzul@serbiaeg.com  
Веб сајт: http://www.cairo.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Његово блаженство Поглавар и Партријарх Александријски и целе Африке. Теодорос II, организовао скуп амбасадора хришћанских православних земаља акредитованих у Египту уз присуство министра за антиквитете др. Каледа Ел Енаија

Његово блаженство Поглавар и Партријарх Александријски и целе Африке, Теодорос II позвао је и угостио амбасадоре свих хришћанских православних земаља у Египту 10 марта 2018., године у грчком Манастиру, Свети Ђорђе у старом Каиру уз присуство Министра за антиквитете АР Египта, Њ.Е. др. Калед Ел Енанија.

 


Министар антиквитета др. Кхалед Ел Енани састао се са амбасадором Републике Србије

Амбасадор Републике Србије у Египту састао се 8. марта 2018. године са министром антиквитета Египта  др. Кхалед Ел Енани-јем. На састанку је разговарано о неколико иницијатива за сарадњу две пријатељске државе, Србије и Египта у области антиквитета и археологије. Амбасадор Србије изразио је интерес за учешће српског тима археолога у истраживању египатске ризнице археологије, а било је речи и о предстојећој прослави 800 година дипломатских односа између Србије и Египта.
    Министар Ел Енани нагласио је потребу потписивања меморандума о сарадњи између две земље а предложио је и гостовање египатске изложбе у Р. Србији (гостовање у Музеју афричке уметности у Београду сличног музеја у Египту - Музеј у Асуану или Нубијски музеј). Такође су разматране друге иницијативе за билатералну сарадњу две државе у области културног развоја између надлежних министарстава.

 


Амбасадор Републике Србије на отварању Тел-Баста музеја у Египту

Египатски министар антиквитета Халид Ел-Енани и гувернер Халид Саид јуче су отворили музеј у покрајини Шаркија излажући притом богату колекцију артефаката.
Отварање музеја је уприличено  у оквиру напора које Министарство антиквитета улаже са циљем да се подигне археолошка и свест о наслеђу становника области Шаркија а исто тако и креира што више туристичких атракција у Египту.
Част отварања ове  церемоније изузетног значаја у виду традиционалног пресецања црвеног канапа припала је амбасадору републике Србије, господину Југославу Вукадиновићу, који је том приликом одржао говор којем су присуствовали шеф музејског сектора Elham Salah, шеф сектора пројеката Waadalla Abu El-Ela, као и остали многобројни амбасадори. Амбасадор је том приликом изразио захвалност за част која му је додељена и истакао како наслеђе Египта не припада само Египту већ  људској цивилизацији уопште.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова