| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Недеља - четвртак  9:00 – 16:00 часова


Конзуларно одељење (рад са странкама):

понедељак и среда 10.00 - 13.00 часова

Празници

Адреса
33, Al Mansour Mohamed St.,
ZAMALEK
КАИРО
ЕГИПАТ

Телефон: + 202 / 2735-40-61 Локација/Мапа
Телефон: + 202 / 2736-54-94,  2736-70-94 Конзуларна надлежност
Факс:       + 202 / 2735-39-13 Почасни конзули
E-mail: serbia@serbiaeg.com;  embrscairo@gmail.com  
E-mail: konzul@serbiaeg.com  
Веб сајт: http://www.cairo.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Опроштајна посета амбасадора Арапске Републике Египат

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Арапске Републике Египат Амра Алгувејлија и захвалио му за неизмеран допринос унапређењу билатералних односа и сарадње у различитим областима.
Председник Вучић је изразио задовољство што је Египат у Србији представљао дипломата са великим искуством и мноштвом идеја, што се одразило на већу блискост двеју земаља.

Двојица саговорника су истакли потребу за оживљавањем рада Мешовитог комитета за економску сарадњу, као и за закључивањем низа споразума из сфере привреде, попут споразума о слободној трговини, који би створили правну основу за јачање сарадње. С тим у вези су констатовали да највеће могућности постоје у области пољопривреде, туризма и здравства, машинске индустрије, грађевине и других. Председник Србије је честитао руководству и народу Египта на оствареним великим развојним пројектима.

Председник Вучић је изразио захвалност амбасадору Алгувејлију што је велику пажњу посветио интензивирању културне сарадње.

Председник Вучић је изразио наду да ће у блиској будућности имати част да угости председника Ел Сисија и упутио му поздраве, захваливши у исто време на разумевању које Египат показује за позиције Србије кад је реч о питању Косова и Метохије.

Председник Вучић је амбасадору  Aлгувејли пожелео много успеха на одговорној дужности коју преузима у Комисији Афричке уније. Амбасадор Алгувејли је рекао да носи најлепше успомене из Србије и посебно захвалио председнику Вучићу што је показао жељу да развија пријатељске односе са земљама муслиманског света.

13.01.2022


Политички и економски односи са Египтом на узлазној линији

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић примила је данас у опроштајну посету амбасадора Арапске Републике Египат у Србији Амра Алгувејлија, којем је изразила захвалност на досадашњој успешној сарадњи и пожелела успех на новом ангажману.
Брнабић је рекла да су политички и економски односи двеју држава на узлазној линији, као и да и даље има простора за сарадњу у бројним областима.
Она је, с тим у вези, посебно истакла пољопривреду, туризам, здравство, телекомуникације, грађевину, машинску индустрију, рударство и научноистраживачке пројекте, изразивши уједно захвалност амбасадору на личном доприносу унапређењу сарадње у овим областима у претходном периоду.
Алгувејли је рекао да су током његовог четворогодишњег мандата учињени бројни конкретни помаци на плану унапређења сарадње у области пољопривреде, трговине, науке, инфраструктуре, културе, просвете, технологије, спорта, медија и туризма.
Премијерка је још једном исказала захвалност на богатој и плодоносној сарадњи и поручила амбасадору Алгувејлију да у Србији увек има пријатеља.

12.1.2022.

 


Конференција „Светског Омладинског Форума“ у Шарм Ел Шеику

Отправник послова  Амбасаде Р.Србије у Египту Б.Стаменковић, од 10. до 13. јануара 2022. г, учествује  на Четвртој Конференцији „Светског Омладинског Форума“, која се одржава под покровитељством ПР АР Египат Абдел Фатах Ел Сисија у Шарм Ел Шеику.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова