| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Nedelja - četvrtak  9:00 – 16:00 časova


Konzularno odeljenje (rad sa strankama):

ponedeljak i sreda 10.00 - 13.00

Praznici

Adresa
33, Al Mansour Mohamed St.,
ZAMALEK
KAIRO
EGIPAT

Telefeon: + 202 / 2735-40-61 Lokacija/Mapa
Telefeon: + 202 / 2736-54-94,  2736-70-94 Konzularna nadležnost
Fax:          + 202 / 2735-39-13 Počasni konzuli
E-mail: serbia@serbiaeg.com; embrscairo@gmail.com  
E-mail: konzul@serbiaeg.com  
Veb sajt: http://www.cairo.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Susret ambasadora u Kairu

19.06.2018.g. ambasador Arapske Republike Egipat u Beogradu, Amr Aljowaily,  je posetio  ambasadu Republike Srbije u Kairu, razgovarajući sa  ambasadorom  Jugoslavom  Vukadinovićem, povodom unapređenja budućih bilateralnih odnosa koji u poslednje vreme idu uzlaznom linijom kao i nastavku započetih projekata , njihovoj implementaciji   u interesima dve prijateljske zemlje.


Srpski vaterpolo treneri uspešni u Egiptu i Saudijskoj Arabiji

Klupska sezona u gotovo svim zemljama stigla je do same završnice, a lepe vesti stižu iz Egipta i Saudijske Arabije, gde su srpski stručnjaci trijumfovali sa svojim klubovima. U Egiptu je titulu sa "Heliopolisom" osvojio Milan Miki Đorđević, dok je Nebojša Obradović osvojio prvenstvo Saudijske Arabije sa "Al Ahlijem".
Amb. J.Vukadinović je tokom „Final Four-a“ imao čast da pobedniku, vaterpolo timu “Heliopolis“ uruči pobednički pehar. Prilikom najave pred publikom najavljeno da amb. J.Vukadinović dolazi iz zemlje koja je olimpijski, svetski i evropski šampion.
Mlađim kategorijama vaterpolo kluba „Heliopolis“ uručio medalje za učešće, među njima i Pavlu Đorđeviću koji trenira za juniore „Heliopolisa“.

 


Predsedavajući SAMA Group u Kairu imao sastanak sa ambasadorom R. Srbije

Ambasador R. Srbije u Kairu J. Vukadinović imao susret sa dr. Hasan Kamel Ratebom, predsedavujućim i vlasnikom SAMA korporacije gde se razgovaralo o uspostavljanju saradnje dve prijateljske zemlje povodom više zajedničkih pitanja i tema, posebno u domenu obrazovanja i saradnje Univerzita dve zemlje kao i razmenom studenata i profeorskog kadra. Dr. Hasan Rateb je vlasnik Uneverziteta "Sinaj" i namerava da uspostavi saradnju sa Univerzitetom u R. Srbiji.
Pored razgovora o obrazovanju dr. Hasan Rateb je upoznao ambasadora sa jednim od projekata koji je SAMA korporacija pokazala kada je više kompanija koje su dizajnirale i sprovele u delo izgradnju čitavih gradova u Egiptu (Al Ariš na Sinaju) kao i na prostoru BI. Projektom je pokazana spremnost ove korporacije da na najsavremeniji način projektuje, dizajnira i izgradi nova naselja i gradove što je preporučuje i za saradnju sa R. Srbijom.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova