| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Недеља - четвртак  9:00 – 16:00 часова


Конзуларно одељење (рад са странкама):

понедељак и среда 10.00 - 13.00 часова

Празници

Адреса
33, Al Mansour Mohamed St.,
ZAMALEK
КАИРО
ЕГИПАТ

Телефон: + 202 / 2735-40-61 Локација/Мапа
Телефон: + 202 / 2736-54-94,  2736-70-94 Конзуларна надлежност
Факс:       + 202 / 2735-39-13 Почасни конзули
E-mail: serbia@serbiaeg.com;  embrscairo@gmail.com  
E-mail: konzul@serbiaeg.com  
Веб сајт: http://www.cairo.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Велики Имам Ал-Азхара, др Ахмед Ал-Тајеб примио амбасадора Р. Србије у Каиру

Велики Имам, Ахмед Ал- Тајеб је истакао током сусрета са амбасадором Р. Србије, Југославом Љ. Вукадиновићем да Ал-Азхар не жали труда да служи свим Муслиманима широм планете, изражавајући спремност да подржи и муслимане у Р. Србији на културном, научном и религиозном пољу и у том контексту обећао повећање броја стипендија за студенте из Србије да похађају Ал-Азхар и да поред учења веронауке одређени број може похађати и студије друштвених наука. Велики Имам је изразио спремност да упути имаме Ал-Азхара у Р. Србију како би спроводили посебне програме који се односе на начине реаговања у посебним околностима и суочавању са проблемима.
     Амбасадор Р. Србије у Каиру је изразио посебно задовољство и привилегију да има указану част да упозна Великог Имама, Ахмеда Ал-Тајеба, једног од највећих религиозних симбола у исламском свету,  истакавши да Р. Србија овим има могућност да од Ал Азхара у научном и саветодавном смислу пружи верницима муслиманске вероисповести у Р. Србији учење изворног ислама према Ал Азхаровом учењу, посебно што је 2018., јубиларна и обележава 150 година постојања исламске заједнице у Р. Србији.

 


Састанак са новопостављеним Chairmanom Фабрике Кадер у Каиру

Амбасадор Ј. Вукадиновић је 03.09.2018.г.,  примљен на разговор у египатској :"Kader Factory for Developed Industries" од стране новопостављеног Chairmana, Абд Ел-Мохсен Ел Садека са сарадницима поводом војних питања а који су укључени у пројекат са ФАП Корпорацијом а.д.Прибој где је, између осталог, било речи о наставку сарадње и могућности стратешког партнерства према потенцијалним купцима из трећих земаља.


Сусрет ППВ и МСП И. Дачића и гувернера Гуверније Црвено море ген.мај. Ахмед Абдулаха


ППВ и МСП И. Дачић сусрео се са гувернером Гуверније Црвено море ген.мај. Ахмед Абдулахом на Међународном аеродрому у Хургади када је разговарано о унапређењу билатералне сарадње две земље, нарочито у области туризма и авиосаобраћаја, али и другим областима као што су грађевинарство, култура, управљање водним ресурсима и заштита животне средине. Разговарано је и о предстојећем братимљењу између Града Јагодине и Хургаде, те планираној посети делегације Гуверније Црвено Море, Р. Србији и Граду Јагодина у октобру о.г. ППВ и МСП домаћин уручио кључ и повељу почасног грађанина Хургаде. Сусрету је присуствовао и амбасадор Р. Србије у Египту Југослав Вукадиновић.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова