| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Недеља - четвртак  9:00 – 16:00 часова


Конзуларно одељење (рад са странкама):

понедељак и среда 10.00 - 13.00 часова

Празници

Адреса
33, Al Mansour Mohamed St.,
ZAMALEK
КАИРО
ЕГИПАТ

Телефон: + 202 / 2735-40-61 Локација/Мапа
Телефон: + 202 / 2736-54-94,  2736-70-94 Конзуларна надлежност
Факс:       + 202 / 2735-39-13 Почасни конзули
E-mail: serbia@serbiaeg.com;  embrscairo@gmail.com  
E-mail: konzul@serbiaeg.com  
Веб сајт: http://www.cairo.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Сусрет амбасадора у Каиру

19.06.2018.г. амбасадор Арапске Републике Египат у Београду, Amr Aljowaily,  је посетио  амбасаду Републике Србије у Каиру, разговарајући са  амбасадором  Југославом  Вукадиновићем, поводом унапређења будућих билатералних односа који у последње време иду узлазном линијом као и наставку започетих пројеката , њиховој имплементацији   у интересима две пријатељске земље.


Српски ватерполо тренери успешни у Египту и Саудијској Арабији

Клупска сезона у готово свим земљама стигла је до саме завршнице, а лепе вести стижу из Египта и Саудијске Арабије, где су српски стручњаци тријумфовали са својим клубовима. У Египту је титулу са "Хелиополисом" освојио Милан Мики Ђорђевић, док је Небојша Обрадовић освојио првенство Саудијске Арабије са "Ал Ахлијем".
Амб. Ј.Вукадиновић је током „Final Four-a“ имао част да победнику, ватерполо тиму “Хелиополис“ уручи победнички пехар. Приликом најаве пред публиком најављено да амб. Ј.Вукадиновић долази из земље која је олимпијски, светски и европски шампион.
Млађим категоријама ватерполо клуба „Хелиополис“ уручио медаље за учешће, међу њима и Павлу Ђорђевићу који тренира за јуниоре „Хелиополиса“.


Председавајући SAMA Group у Каиру имао састанак са амбасадором Р. Србије

Амбасадор Р. Србије у Каиру Ј. Вукадиновић имао сусрет са др. Хасан Камел Ратебом, председавујућим и власником САМА корпорације где се разговарало о успостављању сарадње две пријатељске земље поводом више заједничких питања и тема, посебно у домену образовања и сарадње Универзита две земље као и разменом студената и профеорског кадра. Др. Хасан Ратеб је власник Уневерзитета "Синај" и намерава да успостави сарадњу са Универзитетом у Р. Србији.
Поред разговора о образовању др. Хасан Ратеб је упознао амбасадора са једним од пројеката који је САМА корпорација показала када је више компанија које су дизајнирале и спровеле у дело изградњу читавих градова у Египту (Ал Ариш на Синају) као и на простору БИ. Пројектом је показана спремност ове корпорације да на најсавременији начин пројектује, дизајнира и изгради нова насеља и градове што је препоручује и за сарадњу са Р. Србијом.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова