| |     ћирилица | english  
Naslovna
POZIV ZA BESPLATNI TROMESEČNI KURS SRPSKOG JEZIKA PREKO SKAJPA (SKYPE)

Kancelarija za saradnju sa dijasporom Službe za poslove gradonačelnika Niša, Filozofski fakultet Univerziteta u Nišu i OCD Proaktiv pozivaju pripadnike dijaspore staorosti od 7 do 30 godina da se prijave na besplatni individualni tromesečni kurs srpskog jezika preko Skajpa (Skype).
Nakon uspešne realizacije pilot projekta tokom 2014. godine, pod pokroviteljstvom Uprave za dijasporu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije nastavljamo da organizujemo i usavršavamo ovakvu nastavu. Cilj projekta je popularizacija srpskog jezika kod dijaspore preko vršnjačkog obrazovanja, odnosno držanje individualnih časova srpskog jezika preko Skajpa (Skype) omladini iz dijaspore, od strane studenata sa Departmana za srpski jezik.
Konkurs za zainteresovanu decu i omladinu iz dijaspore traje od 15. januara do 22. februara 2015. godine. Časovi će se realizovati od 23. marta do 19. juna 2015. godine, a nakon završetka kursa polaznici će dobiti potvrdu o pohađanju kursa Filozofskog fakulteta u Nišu (sa odgovarajućim nivoom znanja).
Časovi će se održavati dva puta nedeljno u trajanju od 45 minuta, u terminima u kojima se dogovore nastavnik i učenik. Filozofski fakultet u Nišu i Kancelarija za saradnju sa dijasporom Grada Niša će voditi računa da se časovi izvode kvalitetno i predviđenom dinamikom.
Svi zainteresovani treba da pošalju prijavu Kancelariji za saradnju sa dijasporom Grada Niša na: dijaspora.ni@gmail.com sa naslovom Skajp (Skype) časovi. Na osnovu prijava, Kancelarija za saradnju sa dijasporom će odabrati parove nastavnik - učenik.
Neophodno je da potencijalni učenik ima solidan računar sa zvučnicima i kamerom i dobru internet vezu, da ima osnovno znanje srpskog i engleskog jezika i želju za učenjem.
Za više informacija možete se obratiti Kancelariji za saradnju sa dijasporu Službe za poslove gradonačelnika Grada Niša na: dijaspora.ni@gmail.com.


Verzija za štampu
Dijaspora
Dan državnosti Srbije
POZIV ZA BESPLATNI TROMESEČNI KURS SRPSKOG JEZIKA PREKO SKAJPA (SKYPE)
O dijaspori i Srbima u regionu
Klubovi
Mediji
Dopunska nastava
SPC
Projekti za dijasporu
Vojni memorijali